Anlamlı Kıl

   Sürekli bir şeylere geç kaldığımızı düşünürüz, bir şeyleri kaçırdığımızı; halbuki bunları düşünürken başlarız geç kalmaya ve bir şeyleri tek tek kaçırmaya.. Ne kadar üzücü değil mi? Korktuğumuz şeyleri tek tek hep kendimiz yaratmışız. Dönüp arkaya bir bakıyoruz ki ohooo neler geçip gitmiş gözlerimizin önünden. Öyle öyle yorulmaya başlıyoruz sonra, yavaş yavaş kırılıyoruz, kendimizden ödünler veriyoruz, hayatın bizde çok derin izler bırakmasına müsade ediyoruz. Ve bunlara sebep olan tek şey; korkularımız.

 
   Korkmadan yaşamak lazım, sürekli bir şeyler olur diye korkmadan.. Sevdiğimiz şeyleri korkmadan yapmak lazım, sevdiğimiz insanlara korkmadan söylemek icimizden geçenleri ve tattığımız her duyguya korkmadan izin vermek lazım. Ancak o zaman daha anlamlı kılabiliriz yaşadığımız her şeyi, daha dolu dolu yaşayabiliriz.

   Bu yüzden yapacağınız tek bir şey var; korkmamak ! Yaşadığınız her şeyin en güzelini, en mükemmelini yaşamak ama korkmadan. Çünkü korkacak zamanımız yok. Bu yüzden size tek bir önerim olabilir: bu dünyanın ne kadar kısa ve boşuna zaman geçirilmeyecek kadar değerli olduğunu bir an önce görün; görünki etrafınızda bulunan her şeyin tek tek farkına varın ve hepsini sevebildiğiniz kadar sevin -korkmadan- emin olun hayat böyle daha anlamlı...

Yorumlar

Popüler Yayınlar